ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

peresiadou

Με την κατάσταση να παραμένει το ίδιο αβέβαιη για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και με δεδομένο ότι η Ελπίδα που η κυβέρνηση υπόσχονταν προεκλογικά αποδεικνύεται και εμπράκτως ότι δεν έρχεται… θεωρούμε απαραίτητη την συνέχιση του ταξικού-κοινωνικού αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Σαν αναρχικοί, πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δράσεων που προτάσσει αυτοοργανωμένα την δημιουργία εστιών αντίστασης και ελευθερίας της έκφρασης απέναντι σε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα, που μοναδικός του στόχος είναι η εξαθλίωση και η εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης.

Έτσι στις 31 Μάρτη η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου πήρε την πρωτοβουλία και προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου επί της οδού Περεσιάδου 8 στο Γαλάτσι.

Το συγκεκριμένο σπίτι είναι εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και αποτελεί εστία μόλυνσης για τη γειτονιά και τους κατοίκους. Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός αυτοοργανωμένου κοινωνικού χώρου – ανοικτού σε όσους/ες είναι ενάντια σε ιεραρχικές, ρατσιστικές και φασιστικές νοοτροπίες – έτσι ώστε να δημιουργηθούν σχέσεις αλληλεγγύης και ζύμωσης μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτόν.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού και της διαμόρφωσης του χώρου από συντρόφους -ες ήρθε η αστυνομία και το αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή 4 συντρόφων-ισσων, οι οποίοι κρατήθηκαν στο ΑΤ. Πατησίων για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρά την καταστολή που δεχτήκαμε δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια, αφού ο σκοπός μας είναι η κοινωνική απεύθυνση και όχι η αντιπαράθεση μας με τους κατοίκους της περιοχής.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

10, 100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΑΠΡΙΛΗΣ 2015

peresiadou3